#معرفی_حیاتوحش_اردکان
#خانواده_سگحسانان_اردکان
نام: گرگ خاکستری
گرگهای ایران همه از یک گونه هستند. مشابه گرگهای اروپا و آمریکای شمالی البته جثه در گرگهای ایران کوچکتر است. با اینکه حیات وحش در دنیا را با نام آفریقا میشناسند اما گرگهای خاکستری از جمله حیوانات بسیار مشهوری هستند که در آفریقا زیست نمیکنند. کشور ایران اگر شیر و ببر را از دست نداده بود تنها کشوری در جهان محسوب میشد که شیر و ببر و خرس و گرگ را در کنار هم دارد. چون در آفریقا خرس و گرگ وجود ندارد و در اروپا و آمریکا شیر و ببر. البته همین موضوع که ما کمتر از ۷۰ سال پیش مجموع گونههای گوشتخوار مهم دنیا را با هم داشتیم نشان دهنده این موضوع هست که ایران جزو مناطقی است که در یک ناحیه به شدت مهم از نظر تنوعزیستی قرار گرفته است و بنابراین حفاظت از حیات وحش در ایران یک موضوع عادی و فقط برای مردم ما نیست و یک موضوع مهم جهانی محسوب میشود و ما میراث دار میراثی جهانی هستیم.
گرگ ظاهری شبیه به شغال و سگ دارد اما از سگ و شغالها بزرگتر، زیباتر و پر هیبتتر است.
سر و گردن فک در این حیوانات بزرگ و به شدت قوی است به طوریکه به راحتی میتوانند گوسفند متوسطی را شکار کرده به دهان گرفته و با سرعت فرار کنند. صدای زوزه پر ابهت و وحشت آوری دارد که یکی از مهمترین ابزار برای ارتباط افراد این گونه به شمار میآید.
گرگها زندگی اجتماعی دارند و جزو معروفترین حیوانات گوشتخوار هستند که گلهای زیست میکنند و این همکاری در آنها قدرتشان را چند برابر میکند. در هر گله نر وماده آلفا وجود دارند که حق تولید مثل فقط با آنها میباشد و بقیه افراد در اختیار گله برای تامین غذا و امنیت هستند. همین موضوع باعث شده اگر حتی تعداد گرگها نسبت به دیگر گونههای گوشتخوار بزرگ نظیر پلنگ بیشتر به نظر میرسد اما چون وابسته نر و ماده آلفا هستند اگر اینها کشته شوند به نحوی کل گله از بین رفته محسوب میشود بنابراین شاید خطر انقراض بیشتر انها را تهدید کند. گرگها در شهرستان اردکان جمعیت خوبی را در درانجیر و سیاه کوه دارند. همچنین در ندوشن میبد نیز گرگ جمعیت خوبی را دارد. گرگ برای بهبود اندوخته ژنتیکی علفخواران منطقه، پاکسازی محیط، و به عنوان نشانگر سلامت هر منطقه واجب الوجود هستند. گرگ در طبیعت از رقیبان اصلی یوز محسوب میشود بنابراین باید در زیستگاههای یوز جمعیت آن دائم رصد و کنترل گردد.
#کارگروه_حیاتوحش
#انجمن_دوستداران_محیط_زیست_اردکان
🖋م. سپهری